Team

De vroedvrouwen van het Vroedvrouwenteam Mechelen

Liesje Verschueren.

In '96 studeerde ik af als vroedvrouw. Lange tijd heb ik als vroedvrouw binnen een Mechels ziekenhuis gewerkt. Maar ook als zelfstandige verloskundige in Nederland waar ik de fysiologie (natuurlijke aanpak) van het vak leerde. Sinds 2010 ben ik aan de opleiding vroedkunde in Leuven verbonden. Deskundig advies en persoonlijke ondersteuning rekening houdend met jouw wensen staat bij mij voorop. Want het is jouw feest!

In 2020 volgde ik het postgraat lactatiekunde en behaalde dit diploma in juni 2021.

Raadpleging in Mechelen:

  • Vrijdag voormiddag

Raadpleging op maandag, dinsdag woensdag en donderdag in Muizen

Dominique Franquet.

Mijn loopbaan als vroedvrouw ben ik in 1980 gestart in het vroegere 'moederhuis' te Mechelen en nadien verder in het Sint Maarten ziekenhuis. Sinds 2002 werk ik als zelfstandige vroedvrouw om zwangeren en bevallen vrouwen op maat te begeleiden. Tijdens de geboorte van de baby ondersteun ik jonge ouders zowel thuis als in het ziekenhuis, zodat de bevalling een uniek moment wordt.  Als lactatiekundige geef ik advies tijdens de ganse borstvoedingsperiode.

Raadpleging in Mechelen:

  • Dinsdag voormiddag
  • Woensdag voormiddag
  • Donderdag namiddag

Hildegarde Op De Beeck.

In 1985 heb ik mijn opleiding als vroedvrouw voleindigd aan de hogeschool te Duffel, waar ik eerder mijn verpleegkundig diploma behaalde. Op de materniteit van Duffel heb ik dan 33 jaar als vroedvrouw gewerkt en vanaf oktober 2018 kent dit haar vervolg in het gloednieuw ziekenhuis Sint Maarten te Mechelen.

Mijn sterke interesse voor borstvoeding maakte dat ik in 2009 de opleiding ‘lactatiekunde’ volgde  en nog steeds volg ik plaatselijke en internationale congressen om mijn kennis up to date te houden. Mijn eindwerk rond ‘de begeleiding en opvolging van borstvoeding na ontslag uit het ziekenhuis’, bracht me bij de opstart als thuisvroedvrouw in bijberoep. De unieke ervaring om mama’s en papa’s te mogen begeleiden in een kwetsbare maar mooie periode waarin ze  een band opbouwen met hun kindje, geeft mij een grote voldoening en vreugde in mijn werk.

Raadpleging in Mechelen:

  • Dinsdag namiddag
  • Vrijdag namiddag

Marie-Anne Slagmolen.

In 1981 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw en heb dan 7 jaar in Schaarbeek en Ukkel gewerkt op de afdeling verloskamer en materniteit. Daarna in Sint-Augustinus Wilrijk op de prematurenafdeling, intensieve zorg voor zwangeren en materniteit. In 2006 ben ik begonnen als zelfstandige vroedvrouw. Ik focus mij voornamelijk op de begeleiding en opvolging van mama en baby na de geboorte vanaf het moment dat jullie thuiskomen. Verder geef ik ook nog, individueel, zwangerschapsyoga en babymassage.

Raadpleging in Mechelen:

  • Maandag namiddag

Naomi Casier 

In 2015 behaalde ik mijn diploma vroedkunde en ging meteen aan de slag als ziekenhuisvroedvrouw.

Ik werkte op de materniteit tot ik 6 maanden zwanger was van onze eerste dochter


Twee dochters verder tot 2021 werkte ik bij Kind & Gezin als regioverpleegkundige

Ik beviel van onze kers op de taart en kreeg de mooie vraag van mijn lieve zelfstandige vroedvrouw … ‘Stap je graag mee in het team?’

Lang moest ik hier niet over nadenken.
Wat een mooie kans om in zo’n warm team terecht te komen.

Het was iets dat al langer in mijn hoofd zat om de switch te maken maar het leek nooit de juiste moment... tot die moment.
Ik ben zo trots om te kunnen zeggen dat ik zelfstandige vroedvrouw ben en dit in het Vroedvrouwen team Mechelen. Na zelf 3 keer aan de andere kant te hebben gestaan, sta ik helemaal klaar om jou te begeleiden, ondersteunen, helpen in het mama/papa worden en in het mama/papa zijn. Te helpen bij dat prachtige maar ook pittige avontuur dat weldra zal starten. Klaar om jouw vroedvrouw te zijn.

Veel liefs, Vroedvrouw Naomi

Raadpleging in Mechelen:

  • Dinsdag avond
  • Donderdag voormiddag