Team

De vroedvrouwen van het Vroedvrouwenteam Mechelen

Liesje Verschueren.

In '96 studeerde ik af als vroedvrouw. Lange tijd heb ik als vroedvrouw binnen een Mechels ziekenhuis gewerkt. Maar ook als zelfstandige verloskundige in Nederland waar ik de fysiologie (natuurlijke aanpak) van het vak leerde. Sinds 2010 ben ik aan de opleiding vroedkunde in Leuven verbonden. Deskundig advies en persoonlijke ondersteuning rekening houdend met jouw wensen staat bij mij voorop. Want het is jouw feest!

In 2020 volgde ik het postgraat lactatiekunde en behaalde dit diploma in juni 2021.

Contacteer Liesje

Dominique Franquet.

Mijn loopbaan als vroedvrouw ben ik in 1980 gestart in het vroegere 'moederhuis' te Mechelen en nadien verder in het Sint Maarten ziekenhuis. Sinds 2002 werk ik als zelfstandige vroedvrouw om zwangeren en bevallen vrouwen op maat te begeleiden. Tijdens de geboorte van de baby ondersteun ik jonge ouders zowel thuis als in het ziekenhuis, zodat de bevalling een uniek moment wordt.  Als lactatiekundige geef ik advies tijdens de ganse borstvoedingsperiode.

Contacteer Dominique

Hildegarde Op De Beeck.

In 1985 heb ik mijn opleiding als vroedvrouw voleindigd aan de hogeschool te Duffel, waar ik eerder mijn verpleegkundig diploma behaalde. Op de materniteit van Duffel heb ik dan 33 jaar als vroedvrouw gewerkt en vanaf oktober 2018 kent dit haar vervolg in het gloednieuw ziekenhuis Sint Maarten te Mechelen.

Mijn sterke interesse voor borstvoeding maakte dat ik in 2009 de opleiding ‘lactatiekunde’ volgde  en nog steeds volg ik plaatselijke en internationale congressen om mijn kennis up to date te houden. Mijn eindwerk rond ‘de begeleiding en opvolging van borstvoeding na ontslag uit het ziekenhuis’, bracht me bij de opstart als thuisvroedvrouw in bijberoep. De unieke ervaring om mama’s en papa’s te mogen begeleiden in een kwetsbare maar mooie periode waarin ze  een band opbouwen met hun kindje, geeft mij een grote voldoening en vreugde in mijn werk.

Contacteer Hildegarde

Marie-Anne Slagmolen.

In 1981 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw en heb dan 7 jaar in Schaarbeek en Ukkel gewerkt op de afdeling verloskamer en materniteit. Daarna in Sint-Augustinus Wilrijk op de prematurenafdeling, intensieve zorg voor zwangeren en materniteit. In 2006 ben ik begonnen als zelfstandige vroedvrouw. Ik focus mij voornamelijk op de begeleiding en opvolging van mama en baby na de geboorte vanaf het moment dat jullie thuiskomen. Verder geef ik ook nog, individueel, zwangerschapsyoga en babymassage.

Contacteer Anne

Naomi Casier 

Na 5 jaar bij Kind&Gezin te werken als regioverpleegkundige durf ik eindelijk de stap te zetten. Ik kan niet wachten, wat ben ik blij.
Tijdens het huisbezoek voor mijn kleine Jean kreeg ik de vraag van Dominique of ik nog steeds als zelfstandige vroedvrouw aan de slag wou gaan. Lang heb ik hier niet over moeten nadenken. Wat een mooie kans om in zo een warm team terrecht te komen. Het was iets dat al heel lang in mijn hoofd zat om de switch te maken maar het leek nooit de juiste moment. Tot op vandaag ... eindelijk mag ik me opnieuw vroedvrouw noemen en ik ben zo trots om dat te kunnen zeggen.

Na zelf 3 keer mama te worden van Robin, Lexi en Jean ben ik volledig klaar om vanaf 2 mei alle andere mama's te begeleiden, ondersteunen, helpen in het mama worden en mama zijn. Te helpen in dat prachtige maar ook pittige avontuur dat weldra zal starten. Klaar om jouw vroedvrouw te zijn. Veel liefs

Contacteer Naomi

Liesbeth Van Nuffel (Vanaf juni 2022 tijdelijk niet actief als zelfstandige vroedvrouw)

De combinatie van mijn job in het ziekenhuis en de zorg thuis vind ik enorm fijn. De tijd die je thuis met de jonge ouders beleeft is echt bijzonder. Maar de drukte van deze 2 liefdes begint wel zwaar door te wegen. Daarom heb ik besloten om een jaartje de focus op mijn eigen gezin te leggen en hierdoor mijn job als zelfstandige vroedvrouw met pijn in het hart even op pauze te zetten. Mijn liefde voor de job is enorm groot, waardoor het een heel moeilijke keuze was waar ik lang over getwijfeld heb. Alle gezinnetjes van de afgelopen jaren hebben een speciaal plaatsje in mijn hart. En ik ben er zeker van dat alle toekomstige kindjes, mama's en papa's met de nodige liefde en deskundigheid begeleid gaan worden door mijn lieve collega's waardoor ik met een gerust hart de pauzeknop kan induwen.

Fiene Jacquemin (Tijdelijk niet actief als zelfstandige vroedvrouw in 2022)

Hallo, ik ben Fiene, van alles gestudeerd, vroedvrouw sinds 2018 maar eigenlijk al sinds altijd.Ik heb graag gewerkt op de materniteit maar vond mijn passie toch meer in de eerstelijnszorg. Tot ik vorig jaar mama werd van Mil. Mama worden... het is fantastisch. Maar het is ook jezelf heruitvinden. Gevoelens voelen die er eerst niet waren. Regelingen treffen, planningen aanpassen, opvang zoeken, knuffelen en spelen, rust e regelmaat zoeken in de chaos. Groentenpap in je haar terugvinden, zure melk op je kleren, extra wasmachines draaien,... en zoveel liefde voelen.

Het is ook kiezen. En kiezen is verliezen. Ik heb de keuze gemaakt om vanaf januari niet meer als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep te werken. Ik kies nu voor mijn kind en mijn gezin en mijn job bij Kind&Gezin. Ik hang mijn weegdoek ''mijn gelukzakske'' dus even aan de haak. Waarschijnlijk kom ik wel terug want vroedvrouw zijn zit in mijn bloed. Dat voel ik tot in mijn kleinste teen. Maar nu heb ik tijd nodig om mama te zijn, en het is goed zo.