Team

Team

Liesje Verschueren

In '96 studeerde ik af als vroedvrouw. Lange tijd heb ik als vroedvrouw binnen een Mechels ziekenhuis gewerkt. Maar ook als zelfstandige verloskundige in Nederland waar ik de fysiologie (natuurlijke aanpak) van het vak leerde. Sinds 2010 ben ik aan de opleiding vroedkunde in Leuven verbonden. Deskundig advies en persoonlijke ondersteuning rekening houdend met jouw wensen staat bij mij voorop. Want het is jouw feest! In 2020 volgde ik het postgraduaat lactatiekunde. Vanaf juni 2021 mag ik me dan ook lactatiekundige noemen! 

Dominique Franquet

Mijn loopbaan als vroedvrouw ben ik in 1980 gestart in het vroegere 'moederhuis' te Mechelen en nadien verder in het Sint Maarten ziekenhuis. Sinds 2002 werk ik als zelfstandige vroedvrouw om zwangeren en bevallen vrouwen op maat te begeleiden. Tijdens de geboorte van de baby ondersteun ik jonge ouders zowel thuis als in het ziekenhuis, zodat de bevalling een uniek moment wordt.  Als lactatiekundige geef ik advies tijdens de ganse borstvoedingsperiode.

Liesbeth Van Nuffel

Toen ik in 2005 afstudeerde kon ik meteen aan de slag op de kraamafdeling en verloskamer van het Heilig-Hart Ziekenhuis in Leuven. Na de bevalling van mijn derde zoontje, besloot ik om met een zelfstandige praktijk te starten. Ik zie mijn job als zelfstandige vroedvrouw eerder als een hobby die ik combineer met mijn vaste job in het ziekenhuis.

Ik wil er graag voor zorgen dat jonge ouders er niet alleen voor staan en samen met hun deze mooie periode ondersteunen.

Leen Diels

Vroedvrouw sinds 2007; na enkele jaren Artsen zonder Grenzen en werken in een Brusselse vroedvrouwpraktijk, ben ik sinds 2012 zelfstandige vroedvrouw in Mechelen. 

Nu werk ik gedurende volgende maanden aan een project in Mechelen om zwangere vrouwen die in een kwetsbare situatie vertoeven, extra te ondersteunen. Ik zal voorlopig minder huisbezoeken doen maar blijf achter de schermen achter ons team staan en zal nog te vinden zijn op de workshops kraamtijd, de babytheek en café bebe.

Hildegarde Op De Beeck

In 1985 heb ik mijn opleiding als vroedvrouw voleindigd aan de hogeschool te Duffel, waar ik eerder mijn verpleegkundig diploma behaalde. Op de materniteit van Duffel heb ik dan 33 jaar als vroedvrouw gewerkt en vanaf oktober 2018 kent dit haar vervolg in het gloednieuw ziekenhuis Sint Maarten te Mechelen.

Mijn sterke interesse voor borstvoeding maakte dat ik in 2009 de opleiding ‘lactatiekunde’ volgde  en nog steeds volg ik plaatselijke en internationale congressen om mijn kennis up to date te houden. Mijn eindwerk rond ‘de begeleiding en opvolging van borstvoeding na ontslag uit het ziekenhuis’, bracht me bij de opstart als thuisvroedvrouw in bijberoep.

De unieke ervaring om mama’s en papa’s te mogen begeleiden in een kwetsbare maar mooie periode waarin ze  een band opbouwen met hun kindje, geeft mij een grote voldoening en vreugde in mijn werk.


Marie-Anne Slagmolen

In 1981 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw en heb dan 7 jaar in Schaarbeek en Ukkel gewerkt op de afdeling verloskamer en materniteit. Daarna in Sint-Augustinus Wilrijk op de prematurenafdeling, intensieve zorg voor zwangeren en materniteit. In 2006 ben ik begonnen als zelfstandige vroedvrouw. Ik focus mij voornamelijk op de begeleiding en opvolging van mama en baby na de geboorte vanaf het moment dat jullie thuiskomen. Verder geef ik ook nog, individueel, zwangerschapsyoga en babymassage.

Fiene Jacquemin

Hey, ik ben Fiene. Dertig lentes jong en vroedvrouw in hart en nieren (en baarmoeder :p). Ik heb in al veel verschillende dingen gedaan in mijn leven. Zo ging ik mijn droom achterna en behaalde ik na mijn master in de communicatiewetenschappen, mijn diploma vroedkunde. Sinds vorig jaar werk ik bij Kind en Gezin in Vilvoorde en werd ik ook zelfstandige vroedvrouw in bijberoep. Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van verschillende opleidingen me een brede kijk geeft op het leven. En, laat dat nu net zijn wat ik denk dat een goede vroedvrouw nodig heeft. Met een gezonde dosis enthousiasme ben ik klaar om jullie een luisterend oor te bieden en bij te staan met raad en daad. Laat die baby’s maar komen!